Hvilke tegn kan jeg kigge efter?

Forældre vil ofte gerne have en facitliste over tegn, som de kan kigge efter, når deres teenager ryger hash. Her får du inspiration til, hvad du kan være opmærksom på.

Generelt kan man ofte se og mærke påvirkningen af hash ved røde øjne, snøvlende tale og sløvhed i bevægelserne. Afhængigt af sindstilstanden kan indtag af hash gøre, at man bliver fnisende, snaksaglig og udadvendt, men omvendt kan rusen også medføre, at man bliver mere indadvendt.

Det er dog ikke altid, at man kan spotte det så nemt. Særligt hvis din teenager prøver at skjule det. Han/hun kan fx tage øjendråber eller ryge ovre hos en kammerat og måske først komme hjem, når den værste rus har lagt sig.

Du har selv været teenager, så prøv at tænke på, hvordan du måske skjulte ting for dine forældre. Det er først, når vi bliver sjuskede, at tingene bliver opdaget, og så er det som oftest ret sent i et forløb.

Der er fire tegn, som du kan kigge efter:

  • Oplever et skifte i din teenagers tøjstil.
  • Oplever et skifte i adfærd. Du har fx tidligere haft en teenager, der var meget aktiv, dyrkede sport mv., og nu er han/hun blevet sløv og ugidelig. Eller du havde en teenager, der var eftertænksom og rolig, og nu er han/hun opfarende og måske lidt aggressiv.
  • Oplever at de venner, som han/hun plejede at hænge ud sammen med, er blevet skiftet ud med helt nye venner.
  • Oplever at han/hun har tabt sin tablet, mistet smartphonen, eller de dyre bukser er forsvundet osv.