Er hash og medicinsk cannabis det samme?

Selvom medicinsk cannabis og euforiserende cannabis er skabt af samme plante, er det to vidt forskelle ting, og det er vigtigt at kende forskel.

Planten Cannabis sativa L er en plante i hampefamilien, som også går under navnet almindelig hamp. Det er den samme plante, som bruges til at fremstille euforiserende stoffer som fx hash, marihuana, skunk og pot. Men der findes også en række sorter af cannabis, der har et meget lavt indhold af det euforiserende stof THC. De dyrkes som industrihamp og kan fx bruges til at lave garn eller isoleringsmateriale. Cannabis sativa L indeholder stoffer, der kan have gavnlige medicinske effekter, men også bivirkninger.

Medicinsk cannabis bruges i dag som en bred betegnelse, der rummer alt lige fra tørrede cannabisblomster, cannabisolie, kapsler, tabletter, mundhulespray og meget andet. Alle produkterne har det til fælles, at de enten indeholder dele af cannabisplanten, aktive stoffer fra planten eller såkaldte syntetiske cannabinoider. Formålet med produkterne er at lindre sygdom. I dag er det lovligt og muligt at få cannabis som medicin. Men man kan kun få det, hvis en læge har udskrevet en recept på det, og man køber det på apoteket.

Læs mere om medicinsk cannabis her

Hash er ikke medicinsk cannabis

Der er forskel på medicinsk cannabis og cannabis-produkter, som er købt på det ulovlige marked (fx hash, marihuana, skunk og pot). Medicinsk cannabis er tydeligt mærket, så man kender indholdet i produkterne. Medicinsk cannabis sælges kun på apoteket, og dosis aftales med en læge for at lindre en specifik sygdom. Cannabis-produkter købt på det ulovlige marked er ikke kontrollerede, og man kan ikke være sikker på, hvad der er i produkterne. Derfor er det svært at forudsige effekt og skadevirkninger.